Du behöver
-
4 portioner
- 900 g kycklingben
- 2 majskolvar
- 600 g sötpotatis
- 2 msk olivolja
- flingsalt Marinad
- 3 msk olivolja
- 2 msk kinesisk soja
- 1 tsk kajennpeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 3 msk flytande honung Paprikaröra
- 100 g valnötter
- 500 g grillade paprikor på burk
- 3 ½ dl riven parmesan
- 4 msk olivolja
- 2 msk citronsaft
- 2 hackade vitlöksklyftor
- salt
Gör så här
Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Torka av kycklingbenen och lägg ner dem.
Grilla först på direkt värme så att kycklingen får färg, sedan på indirekt värme till en innertemperatur på 70–75°. Vänd ofta. Eller stek på en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen på 200° i 35–40 minuter.
Slanta majskolvarna. Grilla tills de fått fin färg.
Tvätta potatisen och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Pensla med olja och grilla den mjuk. Salta.
Lägg valnötterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta strax under ugnens mitt i 4–5 minuter på 225°.
Låt paprikorna rinna av. Mixa paprikor och nötter. Rör ner parmesan och olja. Tillsätt citronsaft och vitlök. Smaka av med salt.