Kycklingben med ­sötpotatis och paprikaröra

Vi kan inte få nog av enkla men smarriga recept! Släng på marinerade kycklingben, majskolvar och slantad sötpotatis på grillen så har du en ljuvlig middag på nolltid. Servera gärna med vår smakrika paprikaröra.

Du behöver

    4 portioner
  • 900 g kycklingben
  • 2 majskolvar
  • 600 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • Marinad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 msk flytande honung
  • Paprikaröra
  • 100 g valnötter
  • 500 g grillade paprikor på burk
  • 3 ½ dl riven parmesan
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • salt

Gör så här

1

Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Torka av kycklingbenen och lägg ner dem.

2

Grilla först på direkt värme så att kycklingen får färg, sedan på indirekt värme till en innertemperatur på 70–75°. Vänd ofta. Eller stek på en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen på 200° i 35–40 minuter.

3

Slanta majskolvarna. Grilla tills de fått fin färg.

4

Tvätta potatisen och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Pensla med olja och grilla den mjuk. Salta.

Paprikaröra
5

Lägg valnötterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta strax under ­ugnens mitt i 4–5 ­minuter på 225°.

6

Låt paprikorna rinna av. Mixa paprikor och nötter. Rör ner parmesan och olja. Tillsätt citronsaft och vitlök. Smaka av med salt.

Scroll to Top