Köttfärsbiffar i gräddig svampsås

Härlig husmanskost! Saftiga färsbiffar serverar vi med en krämig svampsås, klyftpotatis och rostade morötter. Funkar till både fest och vardag!

Du behöver

    4 portioner
  • ½ dl ströbröd
  • ¾ dl vatten
  • ½ gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  • 500 g blandfärs
  • salt och peppar
  • 2 dl vatten
  • Sås
  • 250 g champinjoner
  • ½ gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • Servering
  • klyftpotatis
  • lingonsylt
  • rostade morötter

Gör så här

1

Blanda ströbröd och vatten och låt svälla i 5 minuter. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i 1 msk smör.

2

Blanda ner ströbröd, lök och ägg i färsen och krydda med salt och peppar. Arbeta ihop till en jämn smet och forma 8–10 små biffar.

3

Stek biffarna i 1 msk smör. Ta upp dem och vispa ur stekpannan med 2 dl vatten och spara till såsen.

4

Sås: Dela champinjon-erna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs svampen tills vätskan kokat bort. Lägg i smör och lök och fräs tills svampen börjar få fin färg.

5

Strö över mjöl och blanda om. Späd med vattnet från stekpannan, grädde och fond och småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

6

Lägg ner biffarna i såsen och koka ett par minuter så att de blir varma.

7

Servering: Servera med klyftpotatis, lingonsylt och morötter.

Scroll to Top