Torskgratäng med spenat och potatismos

Vår krämiga fiskgratäng omges av ett fluffigt potatismos och toppas med smakrik ost. Torsken vilar under en läcker citronsås med spenat och grädde.

Annons

Du behöver

    4 portioner
  • 600 g torskrygg
  • Potatismos
  • 700 g mjölig potatis
  • 50 g smör
  • 2 äggulor
  • salt och peppar
  • Sås
  • 25 g smör
  • ½ gul lök
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 150 g bladspenat
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 50 g riven ost
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk. Pressa potatisen och rör i smöret i bitar tillsammans med äggulorna. Smaka av med salt och peppar.

2

Spritsa moset runt kanten i en ugnsfast form. Lägg fiskbitarna mitt i formen. Krydda med salt och peppar.

3

Sås: Smält smöret i en kastrull. Skala och hacka löken och fräs den någon minut utan att den får färg. Strö över mjöl och rör om.

4

Späd med mjölk och koka i 5 minuter. Rör i spenat och grädde. Koka upp och smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar.

5

Täck fisken med sås och strö över ost. Gratinera i ca 25 minuter tills gratängen fått fin färg och fisken är klar.

Annons
Scroll to Top