Du behöver
-
4 portioner
- 600 g torskrygg Potatismos
- 700 g mjölig potatis
- 50 g smör
- 2 äggulor
- salt och peppar Sås
- 25 g smör
- ½ gul lök
- 3 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 150 g bladspenat
- 1 dl vispgrädde
- 2 tsk rivet citronskal
- 2 msk pressad citronsaft
- 50 g riven ost Ugn: 225°
Gör så här
Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk. Pressa potatisen och rör i smöret i bitar tillsammans med äggulorna. Smaka av med salt och peppar.
Spritsa moset runt kanten i en ugnsfast form. Lägg fiskbitarna mitt i formen. Krydda med salt och peppar.
Sås: Smält smöret i en kastrull. Skala och hacka löken och fräs den någon minut utan att den får färg. Strö över mjöl och rör om.
Späd med mjölk och koka i 5 minuter. Rör i spenat och grädde. Koka upp och smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar.
Täck fisken med sås och strö över ost. Gratinera i ca 25 minuter tills gratängen fått fin färg och fisken är klar.