Smördegspizza med potatis och ansjovis

Vår Janssons-pizza toppas med potatis och ansjovis. Pizzan kan ätas både varm och kall. Skär i snibbar och servera till glöggen eller som förrätt.

Du behöver

    4 portioner
  • 250 gram smördeg
  • 2 stycken gula lökar
  • 2 matskedar smör
  • 2 deciliter crème fraiche
  • 3 deciliter riven lagrad ost
  • 500 gram kokt potatis
  • 1 burk ansjovis, 125 gram
  • Topping
  • dill
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen i en långpanna med bakplåtspapper. Vik upp en liten kant runt om.

2

Skala och skiva löken. Fräs den blank i smör på medelstark värme.

3

Blanda crème fraiche och ost och bred ut på pizzan.

4

Skiva potatisen och fördela den över. Fördela lök och avrunnen ansjovis ovanpå.

5

Grädda strax under ugnens mitt i ca 20 minuter

6

Topping: Toppa med dill.

Scroll to Top