Grillade revben med chipotlesmak

Härligt heta revben som får smak av en marinad på bland ­annat japansk soja och chipotlepasta. Servera med rostad potatis, grillad paprika och mozarella.

Du behöver

  • 1.2 kg Tunna revben
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 4 dl chilisås av ketchuptyp
  • 1 dl rårörsocker
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk chipotlepasta
  • salt och peppar

Kålsallad

300 g sommarkål
0.5 tsk kummin
3 msk rapsolja
2 tsk rödvinsvinäger
100 g fetaost
1.5 dl Gröna oliver med pimiento

Servering

ugnsrostad potatis
grillade paprikor
mozzarella

Gör så här

1

Dela revbenen i 4–5 jämnstora bitar.

2

Blanda pressad vitlök, chilisås, rårörsocker, soja, dijonsenap, rapsolja, chipotlepasta, salt och peppar i en kastrull. Låt koka i 10 minuter. Rör om ibland.

3

Marinera revbenen i den avsvalnade såsen i minst 1 timme, gärna över natten.

4

Grilla revbenen över fin glödbädd i ca 20 ­minuter.

5

Kålsallad: Strimla vitkålen och krama med rengjord hand. Stöt kummin i en mortel och blanda med rapsolja och vinäger. Smula fetaosten, halvera oliverna och rör ner i vitkålen.

6

Servering: Servera revbenen med ugnsrostad potatis, grillade paprikor, kålsallad, mozzarellaskivor, och resten av barbecuesåsen.

Scroll to Top