Du behöver
- 1.2 kg Tunna revben
- 4 st vitlöksklyftor
- 4 dl chilisås av ketchuptyp
- 1 dl rårörsocker
- 4 msk japansk soja
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk chipotlepasta
- salt och peppar
Kålsallad
300 g sommarkål
0.5 tsk kummin
3 msk rapsolja
2 tsk rödvinsvinäger
100 g fetaost
1.5 dl Gröna oliver med pimiento
Servering
ugnsrostad potatis
grillade paprikor
mozzarella
Gör så här
Dela revbenen i 4–5 jämnstora bitar.
Blanda pressad vitlök, chilisås, rårörsocker, soja, dijonsenap, rapsolja, chipotlepasta, salt och peppar i en kastrull. Låt koka i 10 minuter. Rör om ibland.
Marinera revbenen i den avsvalnade såsen i minst 1 timme, gärna över natten.
Grilla revbenen över fin glödbädd i ca 20 minuter.
Kålsallad: Strimla vitkålen och krama med rengjord hand. Stöt kummin i en mortel och blanda med rapsolja och vinäger. Smula fetaosten, halvera oliverna och rör ner i vitkålen.
Servering: Servera revbenen med ugnsrostad potatis, grillade paprikor, kålsallad, mozzarellaskivor, och resten av barbecuesåsen.