Grillade fiskpaket med potatis och körsbärstomater

Hela middagen i nätta paket! Spätta i folie på grillen med förkokt potatis. Härlig mat för lata sommardagar.

4 portioner

Du behöver

  • 800 g kokt potatis
  • 500 g spättafilé
  • salt och peppar
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 purjolök
  • 50 g smör
  • 1 dl löst packad dill

Gör så här

1

Dela folie i 4 ark, 40 x 30 cm. Smöra arken i mitten och lägg på skivad kokt potatis.

2

Krydda fisken med salt och peppar. Rulla ihop filéerna och lägg ovanpå potatisen. Dela tomaterna i klyftor och skiva purjolöken. Lägg ovanpå fisken.

3

Dela smöret i bitar och lägg överst. Krydda med salt och peppar och strö på dill.

4

Vik ihop folien till paket och lägg dem på grillgallret. Baka i ca 20 minuter, tills fisken är klar.

Scroll to Top