8 portioner
Du behöver
- 2 fläskfiléer á 500 gram
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 msk oregano
- 2 msk farinsocker
- 2 tsk salt
Örtsås
1 dl basilikablad
1 dl persilja
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
3 dl crème fraîche
salt och peppar
Garnering
basilika
oregano
Gör så här
1
Putsa köttet. Blanda kryddor, socker och salt och gnid in köttet runt om med kryddblandningen.
2
Grilla fläskfilén till en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas upp.
3
Sås: Mixa basilika, persilja, vitlök och olivolja. Blanda med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
4
Skiva upp köttet, ringla över lite sås och servera resten bredvid. Garnera med örter.