4 portioner
Du behöver
- 1 vitlök
- 2 msk olivolja
- 700 g flankstek
- salt och peppar
Rostade morötter med vaxbönor
10 morötter
salt och peppar
2 msk olivolja
250 g vaxbönor
½ dl hackad sötmandel
1 msk pressad citronsaft
1 msk färsk timjan
Örtmajonnäs
2 dl majonnäs
1 dl hackade örter t ex basilika, timjan, persilja
1 riven vitlöksklyfta
2 dl finriven parmesanost
Ugn: 225°
Gör så här
Örtmajonnäs: Blanda majonnäs, örter, vitlök och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
Dela vitlöken på bredden och pensla med olja. Grilla indirekt i 15 minuter.
Rostade morötter med vaxbönor: kala morötterna. Blanda med olja, salt och peppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i 20 minuter. Koka bönorna i saltat vatten i 4 minuter. Lägg upp grönsakerna på ett fat. Strö över mandel. Droppa citron och strö timjan över.
Krydda köttet och grilla 3–4 minuter per sida på indirekt värme, till en innertemperatur på 58°. Låt vila i 10 minuter.
Skiva upp köttet och toppa med örter. Servera med grillad vitlök, örtmajonnäs, morötter och vaxbönor.