10 bitar
Du behöver
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 75 g smör
- ½ dl filmjölk
- 1 dl koncentrerad syrensaft (se recept här)
- 3 ½ dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
Glasyr och garnering
2 dl florsocker
1 msk koncentrerad syrensaft
syrenblommor
Ugn: 175°
Gör så här
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och häll i filmjölk och syrensaft.
Sikta ner mjöl och bakpulver i äggsmeten. Rör ner smörblandningen och blanda till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt kakan svalna.
Glasyr och garnering: Rör ihop florsocker och saft och ringla över kakan. Strö över syrenblommor eller kanderade syrenblommor.
Kanderade syrenblommor: Skölj en klase syrenblommor och låt torka på handduk. Plocka av blommorna från stjälken. Vispa upp 1 äggvita i en skål och häll upp 2 dl socker på ett fat. Lägg blommorna i äggvitan och lyft upp dem en och en med pincett och doppa i sockret. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna.