20 stycken
Du behöver
- 25 g jäst
- 2 ½ dl mjölk
- 2 ägg
- 75 g rumsvarmt smör
- ½ dl strösocker
- ½ tsk salt
- 1 tsk stött kardemumma
- 7 ½ dl vetemjöl
Fyllning
150 g hackad rabarber
3 msk strösocker
75 g rumsvarmt smör
½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Pensling och garnering
uppvispat ägg
pärlsocker
mandelspån
Ugn: 225°
Gör så här
Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt ägg, smöret i bitar, socker, salt, kardemumma och mjöl. Arbeta degen smidig i maskin. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
Fyllning: Koka ihop rabarber och socker i 5 minuter. Låt svalna. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje till en platta, 50 x 30 cm. Bred på smörfyllningen och rulla ihop.
Skär i bitar och ställ i formar. Låt jäsa övertäckta i 40 minuter.
Tryck en liten grop i varje bulle och lägg i en klick rabarber.
Pensling och garnering: Pensla med ägg och strö över pärlsocker och mandelspån.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.