4 portioner
Du behöver
- 400 g fläskfilé
- smör
- salt och peppar
- 1 st gul lök
- 150 g champinjoner
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl vispgrädde
- 500 g krossade tomater
- 1 msk kalvfond
- 140 g tärnat bacon
- 2 msk färsk oregano
- 350 g pasta pappardelle
- parmesanost
Gör så här
1
Strimla fläskfilén. Bryn i smör och krydda med salt och peppar. Lägg upp på en tallrik.
2
Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Bryn allt i smör. Tillsätt tomatpuré och fräs 1 minut. Späd med grädde, krossade tomater och fond och koka upp. Lägg i köttet och småkoka i 10 minuter.
3
Stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper. Lägg ner hälften i grytan och låt koka med ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
4
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda pastan med såsen på svag värme. Toppa med bacon och parmesan.