Fläskfilépasta med svamp och bacon

Lättlagad fläskfilépasta med svamp och bacon blir perfekt till en mysig helgmiddag. Toppa pastan med parmesan och servera med något gott att dricka.

4 portioner

Du behöver

  • 400 g fläskfilé
  • smör
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök
  • 150 g champinjoner
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vispgrädde
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk kalvfond
  • 140 g tärnat bacon
  • 2 msk färsk oregano
  • 350 g pasta pappardelle
  • parmesanost

Gör så här

1

Strimla fläskfilén. Bryn i smör och krydda med salt och peppar. Lägg upp på en tallrik.

2

Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Bryn allt i smör. Tillsätt tomatpuré och fräs 1 minut. Späd med grädde, krossade tomater och fond och koka upp. Lägg i köttet och småkoka i 10 minuter.

3

Stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper. Lägg ner hälften i grytan och låt koka med ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.

4

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda pastan med såsen på svag värme. Toppa med bacon och parmesan.

Scroll to Top