Du behöver
- 1 bitar butternutpumpa ca 400 g
- 2 st rosmarinkvistar
- flingsalt
- 2.5 msk olivolja
- 2 st chorizokorvar skivade
- 3 dl crème fraîche
- 200 g riven ost
- 1 st stor utkavlad pizzabotten (XL)
- 25 g rucola
- 125 g fetaost skivad
- nymalen svartpeppar
Ugn: 225°
Gör så här
1
Tvätta pumpan väl. Skär den i tunna skivor.
2
Bred ut pumpaskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över rosmarinblad. Salta och ringla över olivolja.
3
Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter, tills pumpan är mjuk.
4
Strö korven över pumpan och sätt in plåten ytterligare ca 5 minuter.
5
Blanda crème fraiche och ost. Rulla ut pizzabottnen tillsammans med bakplåtspappret på en plåt. Bred på ostblandningen.
6
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Toppa med pumpan och korven. Grädda i ytterligare 3 minuter.
7
Toppa pizzan med rucola och fetaost. Peppra.
Pizza bianca, även känt som “vit pizza”, har ingen tomatsås.