Himmelskt goda ostbakelser

Kalasfin bakelse som är utmärkt att servera som förrätt eller vickningsrätt.

Du behöver

  • 12 st ljusa brödskivor
  • rumsvarmt smör

Fyllning

200 g färskost
1 dl crème fraîche
3 msk majonnäs
0.5 st ask klippt krasse
140 g riven ädelost

Toppkräm

100 g färskost
1 dl crème fraîche
0.5 st ask klippt krasse

Garnering

ärtskott
100 g skivad brieost
100 g skivad cambozolaost
5 st halverade jordgubbar
3 st rädisor
kryddgrönt

Gör så här

1

Kantskär brödet och stansa ut 12 rundlar, 10–12 cm i diameter. Smöra dem försiktigt.

2

Fyllning: Vispa färskost och crème fraiche med elvisp till en fluffig kräm. Tillsätt övriga ingredienser.

3

Bred ut halva mängden fyllning på 4 av brödrundlarna. Lägg på 4 nya brödrundlar och lägg på resterande mängd fyllning. Lägg på de sista brödrundlarna.

4

Toppkräm: Vispa färskost och crème ­fraiche med elvisp. Vänd ner klippt krasse. Bred ut krämen runt om och ovanpå bakelserna.

5

Garnering: Fäst ärtskott med toppen uppåt längs kanten på bakelserna. Garnera med ost, jordgubbar och rädisor. Toppa med kryddgrönt.


Kommentar:
Uppskattar du inte ädelost i fyllningen kan du byta till riven västerbottensost. Vill du ha ett kraftigare bröd kan du använda ­fullkornsformfranska.
Scroll to Top