4 stycken
Du behöver
- 12 ljusa brödskivor
- rumsvarmt smör
Fyllning
200 g färskost
1 dl crème fraîche
3 msk majonnäs
½ ask klippt krasse
140 g riven ädelost
Toppkräm
100 g färskost
1 dl crème fraîche
½ ask klippt krasse
Garnering
ärtskott
100 g skivad brieost
100 g skivad cambozolaost
5 halverade jordgubbar
3 rädisor
kryddgrönt
Gör så här
Kantskär brödet och stansa ut 12 rundlar, 10–12 cm i diameter. Smöra dem försiktigt.
Fyllning: Vispa färskost och crème fraiche med elvisp till en fluffig kräm. Tillsätt övriga ingredienser.
Bred ut halva mängden fyllning på 4 av brödrundlarna. Lägg på 4 nya brödrundlar och lägg på resterande mängd fyllning. Lägg på de sista brödrundlarna.
Toppkräm: Vispa färskost och crème fraiche med elvisp. Vänd ner klippt krasse. Bred ut krämen runt om och ovanpå bakelserna.
Garnering: Fäst ärtskott med toppen uppåt längs kanten på bakelserna. Garnera med ost, jordgubbar och rädisor. Toppa med kryddgrönt.
Uppskattar du inte ädelost i fyllningen kan du byta till riven västerbottensost. Vill du ha ett kraftigare bröd kan du använda fullkornsformfranska.