Du behöver
- fläskkotletter
- lime
Marinad
0.5 cm färsk ingefära
2 st vitlöksklyftor
2 dl yoghurt
0.5 st röd chilifrukt
1 tsk koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 msk rapsolja
2 msk färsk koriander
Grillad majs
2 st majskolvar
1 msk rapsolja
1 msk tandoorikrydda
Yoghurtsås
2 dl yoghurt
skal av 1 lime
peppar
Servera med
naanbröd
Gör så här
Marinad: Riv ingefära och vitlök på rivjärn och blanda med yoghurt och finhackad chili. Rör i koriander, gurkmeja, chilipulver, olja och färsk koriander.
Vänd kotletterna i marinaden och låt marinera i 10–15 minuter.
Grillad majs: Dela majskolvarna i bitar och pensla med olja. Krydda med tandoorikrydda. Grilla ett par minuter per sida tillsammans med lime eller grilla på grillvärme i övre delen av ugnen i 5–6 minuter.
Grilla kotletterna ca 3 minuter per sida. Låt vila 5 minuter.
Yoghurtsås: Rör samman yoghurt, limeskal och peppar.
Servera kotletterna med majskolvar, grillad lime, yoghurtsås och naanbröd.