Du behöver

  • fläskkotletter
  • lime

Marinad

0.5 cm färsk ingefära
2 st vitlöksklyftor
2 dl yoghurt
0.5 st röd chilifrukt
1 tsk koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 msk rapsolja
2 msk färsk koriander

Grillad majs

2 st majskolvar
1 msk rapsolja
1 msk tandoorikrydda

Yoghurtsås

2 dl yoghurt
skal av 1 lime
peppar

Servera med

naanbröd

Gör så här

1

Marinad: Riv ingefära och vitlök på rivjärn och blanda med yoghurt och finhackad chili. Rör i koriander, gurkmeja, chilipulver, olja och färsk koriander.

2

Vänd kotletterna i marinaden och låt marinera i 10–15 minuter.

3

Grillad majs: Dela majskolvarna i bitar och pensla med olja. Krydda med tandoorikrydda. Grilla ett par minuter per sida tillsammans med lime eller grilla på grillvärme i övre delen av ugnen i 5–6 minuter.

4

Grilla kotletterna ca 3 minuter per sida. Låt vila 5 minuter.

5

Yoghurtsås: Rör samman yoghurt, limeskal och peppar.

6

Servera kotletterna med majskolvar, grillad lime, yoghurtsås och naanbröd.