Du behöver

  • 1,2 kg färsk lax

Lag

2 st rödlökar
1 st citron
6 dl vatten
2 dl vitvinsvinäger
15 st vitpepparkorn
1 dl grovhackad dill
2 st lagerblad
1 msk salt

Garnera med

1 st skivad citron
.5 skivad gurka
2 msk finhackad dill
krasse
klyftade rädisor
kokta sockerärter

Servera med

kokt färskpotatis garnerad med rödlök från lagen pepparrotsvisp

Ugn 200 grader

Gör så här

1

Lag: Skala och klyfta rödlöken. Tvätta och skiva citronen i grova skivor. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull. Koka upp lagen och låt koka medan du förbereder laxen.

2

Ta bort alla ben ur laxen. Lägg laxbiten i en form med höga kanter. Sila över lagen och täck fisken med ­folie.

3

Placera formen strax under ugnens mitt och koka i 15–20 minuter eller tills innertemperaturen är 53–55°.

4

Täck över och låt svalna snabbt. Låt stå kallt i minst 2 timmar, gärna över natten.

5

Ta upp laxen ur lagen och lägg upp på ett fat. Garnera med citron, gurka, dill och krasse. Pynta fatet med rädisor och sockerärter. Servera med färskpotatis och pepparrotsvisp.