Du behöver
- 250 g kyld smördeg
- 1 st äggula
- 1 msk sesamfrön
- 1 dl crème fraîche
- 2 msk senap
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk hackad dill
- 150 g kallrökt lax
Inlagda senapsfrön:
4 msk senapsfrö gula och bruna
1 dl vatten
0.5 dl äppelcidervinäger
0.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
Garnera med:
krasse
Ugn: 200°
Gör så här
Inlagda senapsfrön: Koka upp vatten, vinäger, socker och salt och lägg i senapsfrö. Småkoka i 40 minuter och låt kallna.
Rulla ut smördegen och skär den i 16 lika stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med äggula. Strö över sesamfrön och grädda i 8 minuter tills de fått fin färg.
Blanda crème fraiche med senapssorterna och dill. Bred på smördegsbitarna och toppa med lax, senapsfrö och krasse. Servera direkt.
Frasig smördeg med lax får fylligare smak av två sorters senap och inlagda senapsfrön.