Du behöver
- fläskkotletter
- smör till stekning
- salt
- nymald peppar
- 1 st citrongräs
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st burk kokosmjölk 400 ml
- 2 msk fisksås
- 1.5 msk riven färsk ingefära
- 1 tsk sambal oelek
- 65 g färsk babyspenat
- 1 kruka koriander
Servera med:
jasminris eller basmatiris
limeklyftor
Gör så här
Bryn kotletterna på båda sidor i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
Finhacka citrongräset och vitlöken.
Blanda kokosmjölk, citrongräs, vitlök, fisksås, ingefära och sambal oelek i en gryta, och koka under lock, ca 5 minuter.
Lägg i kotletterna, och koka under lock, ca 10 minuter. Vänd ner spenaten och rör tills den sjunkit ihop. Strö över hackad koriander.
Med en burk kokosmjölk och lite asiatiska kryddor är det enkelt att trolla fram en krämig thaisås.