Du behöver
- 200 g mandelpotatis
- 0.5 dl crème fraîche
- 0.5 dl vispgrädde
- 2 msk mjölk
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 1 st äggvita
- salt
- smör
Topping:
150 g skogschampinjoner
1 msk smör
salt och peppar
2 msk hackad dill
2 msk smetana
Garnera med:
dill
Gör så här
Koka potatisen med skalet på. Låt svalna något och skala potatisarna. Pressa potatisen genom en purépress och blanda med crème fraiche, grädde och mjölk till ett mos.
Rör i mjöl, ägg och äggvita och smaka av med salt.
Stek små plättar som är ca 4 cm diameter i en stekpanna med smör. Enklast är det att spritsa ner smeten i stekpannan.
Topping: Hacka svampen grovt och stek den i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Salta och peppra. Låt svalna. Blanda svamp, dill och smetana och lägg en klick på varje plätt. Garnera med dill.
Receptet är beräknat till 10 bufféportioner och det blir ca 30-40 st.