Du behöver

  • 200 g mandelpotatis
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 2 msk mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 st äggvita
  • salt
  • smör

Topping:

150 g skogschampinjoner
1 msk smör
salt och peppar
2 msk hackad dill
2 msk smetana

Garnera med:

dill

Gör så här

1

Koka potatisen med skalet på. Låt svalna något och skala potatisarna. Pressa potatisen genom en purépress och blanda med crème fraiche, grädde och mjölk till ett mos.

2

Rör i mjöl, ägg och äggvita och smaka av med salt.

3

Stek små plättar som är ca 4 cm diameter i en stekpanna med smör. Enklast är det att spritsa ner smeten i stekpannan.

4

Topping: Hacka svampen grovt och stek den i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Salta och peppra. Låt svalna. Blanda svamp, dill och smetana och lägg en klick på varje plätt. Garnera med dill.


Kommentar:
Receptet är beräknat till 10 bufféportioner och det blir ca 30-40 st.