Du behöver
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 st gul lök
2 msk smör
1,5 dl riven ost smakrik
6 st potatis kokta
1,5 dl riven ost smakrik
125 g anjovis 1 burk, spara spadet
Äggstanning:
3 st ägg
2 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
2 msk ansjovisspad
salt, peppar
Garnera med:
dill
citron
Ugn: 200°
Gör så här
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga degen och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning: Skala och hacka löken grovt och fräs den mjuk i stekpanna med smör. Lägg den i formen och strö över ost. Skiva potatisen, lägg vackert i formen och lägg på ansjovisen.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ansjovisspad, salt och peppar, och häll i formen. Grädda tills ägg-stanningen stelnat, ca 30 minuter.
Garnera med dill och servera med citronklyftor.