Viltgryta med lingon

Du behöver 800 g älggrytbitar salt och peppar 2 msk smör 1 st gul lök 2 dl rött vin 5 dl vatten 3 msk kalvfond...

Du behöver

  • 800 g älggrytbitar
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 2 dl rött vin
  • 5 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 st enbär
  • 2 msk soja
  • 10 st steklök
  • 250 g blandsvamp t ex trattkantareller, kantareller
  • smör till stekning
  • 2 msk maizena redning
  • 2 dl lingon

Servera med:

potatismos
lingon

Gör så här

1

Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Skala och hacka löken och lägg ner i grytan.

2

Späd med vin, vatten, fond och tillsätt tomatpuré, enbär och soja, och småkoka under lock tills köttet känns mört, ca 1 timme.

3

Skala löken och ansa svampen och stek det i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Tillsätt lök och svamp till grytan och koka i 15 minuter. Red av och koka ett par minuter. Lägg i lingon och koka upp och smaka av. Servera med potatismos och lingon.

Scroll to Top