Du behöver

  • 1,2 kg laxfilé av mittbit, jämntjock
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk fänkålsfrön nystötta
  • flingsalt, nymald peppar
  • 3 st citron

Gör så här

1

Gnid in laxen med olja. Klappa in fänkålsfrö, salt och peppar.

2

Grilla över indirekt värme under lock, med skinnsidan ner, ca 25 minuter. Laxen ska vara knappt genomgrillad, den ska ha en liten rå kärna i mitten. Laxen behöver inte vändas.

3

Dela citronerna på mitten och grilla dem med köttsidan ner samtidigt som laxen.


Kommentar:
Vad är indirekt grillning?
Har man stora köttbitar eller kan man använda så kallad indirekt grillning. Först får köttet eller fisken färg över grillkolen sedan lägger man det lite vid sidan av kolen och lägger lock på grillen. Då kan det tillagas färdigt utan att få mer färg.