Du behöver
- 1 st schalottenlök
- 0,5 st vitlöksklyfta
- 0,5 st purjolök
- 250 g cocktailtomater
- 1 msk olivolja
- 5 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning
- 1 st potatis
- 1 tsk körvel eller basilika
- salt, svartpeppar
- strösocker
Servera med:
surdegsbröd valfritt bröd
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skölj och dela tomaterna. Fräs löken i en gryta med olivolja tills den blir blank.
2
Tillsätt tomaterna och låt dem bli mjuka. Tryck sönder dem med en trägaffel. Tillsätt buljongen och låt soppan koka under lock på svag värme, ca 10 minuter.
3
Skala och riv potatisen fint och tillsätt soppan tillsammans med körvel eller basilika. Rör om medan soppan kokar upp och sjuder i 3 minuter.
4
Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar och socker. Servera med bröd.