Du behöver
- 6 st kokta kalla potatisar
- 1 msk dill
- purjolök va 1 decimeter
- 175 g gravad lax eller rimmad
- 1 msk matfett
- 2 st ägg
- 2 dl mjölk
- peppar
Servera med:
                                                                gröna ärter                       kokta
                                                              1 st lime 
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skiva potatisen och hacka dillen. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Varva potatis, lax, dill och purjolök i flera lager i en smord ugnssäker form. Sista lagret bör vara potatis.
2
Vispa samman ägg och mjölk i en bunke. Krydda med peppar och häll äggstanningen över laxpuddingen.
3
Grädda i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stannat, ca 20 minuter. Servera laxpuddingen med kokta gröna ärter och en limeklyfta att pressa över.










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            