Du behöver

  • 150 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 10 st aprikoser torkade
  • 1 dl hasselnötter
  • 40 g röda cocktailbär
  • 0.5 dl russin
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver

Glasyr:

1 dl florsocker
1 tsk vatten

Garnera med:

röda cocktailbär

Ugn: 175°

12 bitar

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

2
Hacka aprikoser, nötter och cocktailbär och blanda med 1 dl av mjölet och rör ner i smeten tillsammans med resten av mjölet blandat med bakpulver. Blanda till en smet. Klicka ner smeten i en smord och bröad form. Grädda i ca 50 minuter. Låt kallna.

3
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och klicka på kakan. Garnera med cocktailbär.