Du behöver
- 150 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 3 st ägg
- 10 st aprikoser torkade
- 1 dl hasselnötter
- 40 g röda cocktailbär
- 0.5 dl russin
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
Glasyr:
1 dl florsocker
1 tsk vatten
Garnera med:
röda cocktailbär
Ugn: 175°
12 bitar
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
2
Hacka aprikoser, nötter och cocktailbär och blanda med 1 dl av mjölet och rör ner i smeten tillsammans med resten av mjölet blandat med bakpulver. Blanda till en smet. Klicka ner smeten i en smord och bröad form. Grädda i ca 50 minuter. Låt kallna.
3
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och klicka på kakan. Garnera med cocktailbär.