Chips med krämig romdipp

Chips är alltid ett uppskattat tilltugg och med en krämig romdipp till blir det garanterat en succé. Denna festfavorit brukar falla både stora och små i smaken.

Du behöver

    4–8 portioner:
  • 100 g naturell Philadelphiaost light
  • 1 dl crème fraiche
  • 20 g dill
  • ca 3 msk finhackad rödlök
  • 40 g rom, löjrom, vege­tarisk rom eller annan rom
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • ev några droppar citron
  • 150 g chips, tex lättsaltade lantchips och rotfruktschips

Gör så här

1

Rör Philadelphiaost och crème fraiche slätt med en ballongvisp, krämen ska inte vispas utan röras.

2

Finhacka dill och rödlök. Vänd ner i dippen tillsammans med rom och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. För lite extra syra, ta i några droppar citron.

3

Servera dippen tillsammans med chipsen. Dippen kan förberedas ett dygn innan servering, förvara i kylskåp.

Scroll to Top