Du behöver
- 500 g färskpotatis
- 1 st gul lök färsk
- 10 st rädisor
- 100 g sockerärter
- 300 g sik varmrökt, eller böckling, skinn- och benfri
- 1 l blandad sallad
Dressing:
2 msk rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
Sås:
1 dl gravlaxsås
2 dl crème fraîche
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skrubba och koka potatisen. Ånga potatisen torr och dela den i bitar. Låt svalna. Skiva lök och rädisor. Strimla sockerärterna. Dela fisken i bitar.
2
Lägg upp sallad, potatis, lök, rädisor och sockerärter på ett stort fat. Toppa med fisken.
3
Dressing: Blanda olja och vinäger och ringla över salladen.
4
Sås: Rör samman gravlaxsås och crème fraiche och servera till. Servera med bröd.