Du behöver

  • 500 g färskpotatis
  • 1 st gul lök färsk
  • 10 st rädisor
  • 100 g sockerärter
  • 300 g sik varmrökt, eller böckling, skinn- och benfri
  • 1 l blandad sallad

Dressing:

2 msk rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger

Sås:

1 dl gravlaxsås
2 dl crème fraîche

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skrubba och koka potatisen. Ånga potatisen torr och dela den i bitar. Låt svalna. Skiva lök och rädisor. Strimla sockerärterna. Dela fisken i bitar.

2
Lägg upp sallad, potatis, lök, rädisor och sockerärter på ett stort fat. Toppa med fisken.

3
Dressing: Blanda olja och vinäger och ringla över salladen.

4
Sås: Rör samman gravlaxsås och crème fraiche och servera till. Servera med bröd.