Du behöver
- 400 g lammstek benfri
- 250 g haloumi
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- 3 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 2 st vitlöksklyftor
- flingsalt
- nymald peppar
Auberginedipp:
2 st aubergine
2 st vitlöksklyftor hackade
3 msk tahini (sesampasta)
0.5 st citron pressad saft
0.5 dl olivolja
flingsalt
nymald peppar
Ugn: 200º
Gör så här
1
Dipp: Picka aubergineskalet med en gaffel. Baka auberginerna mitt i ugnen i 30–35 minuter.
2
Dela auberginerna på längden och gröp ur köttet. Mixa ihop med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
3
Skär kött, haloumin och paprika i bitar. Blanda med olja, spiskummin, pressad vitlök, salt och peppar. Låt marinera i minst 1 timme.
4
Trä upp kött och ost på spett och grilla över glöd.