Du behöver
- 400 g lammstek benfri
- 250 g haloumi
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- 3 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 2 st vitlöksklyftor
- flingsalt
- nymald peppar
Auberginedipp:
                                                              2 st aubergine
                                                              2 st vitlöksklyftor                       hackade
                                                              3 msk tahini                       (sesampasta)
                                                              0.5 st citron                       pressad saft
                                                              0.5 dl olivolja
                                                                flingsalt
                                                                nymald peppar 
Ugn: 200º
Gör så här
1
                Dipp: Picka aubergineskalet med en gaffel. Baka auberginerna mitt i ugnen i 30–35 minuter.
            
2
                Dela auberginerna på längden och gröp ur köttet. Mixa ihop med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
            
3
                Skär kött, haloumin och paprika i bitar. Blanda med olja, spiskummin, pressad vitlök, salt och peppar. Låt marinera i minst 1 timme.
            
4
                Trä upp kött och ost på spett och grilla över glöd.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            