Du behöver

  • 1 kg bakpotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Medelhavsströssel:

50 g pinjenötter
1 dl tomater marinerade
1 dl kärnfria kalamataoliver
1 dl hackad persilja
1 dl basilika hackad
2 st vitlöksklyftor finhackade
flingsalt
nymald peppar

Ugn: 250º

Gör så här

1
Borsta potatisen ren och skär varje potatis i 8 klyftor. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i potatisklyftorna och förväll dem i 3 minuter. Ta upp och låt dem rinna av.

2
Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja och salt.

3
Stek potatisen i övre delen av ugnen i ca 20 minuter. Rör om någon gång under tiden.

4
Medelhavsströssel: Rosta nötterna i en torr och het panna. Hacka tomater och oliver. Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar. Strö strösslet över potatisen.