Du behöver

  • 250 g kavring riven
  • 87.5 g smör eller margaring

Fyllning:

2 st ansjovisfiléer á 125 g, burk
0.5 st dill knippe
0.5 dl hackad gräslök
3 dl vispgrädde
1 st kesella burk Gourmet
0.5 tsk citronpeppar
5 st vatten blad gelatin blötlagda i kallt

Garnering:

rädisor hackade
dill

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Smält matfettet och blanda det med kavringssmulorna. Lägg detta i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.

2
Skär den avrunna anjovisen i småbitar. Vispa grädden till hårt skum.

3
Blanda grädden med anjovis, det kryddgröna, citronpeppar och Kesella. Smält det urkramade gelatinet på svag värme och rör ner i smeten.

4
Häll smeten i formen och ställ den i kylen att stelna i minst 4 timmar.

5
Ta bort kanten på formen och garnera. Mörkt grovt bröd är gott till.