Du behöver

  • potatis ca 800 g
  • vetemjöl ca 4-5 dl
  • 0.5 st saffran (0,25 g)
  • 1 st vitlöksklyfta

Fyllning:

2 dl linser röda
4 dl grönsaksbuljong
5 st tomater marinerade, soltorkade
0.5 kruka basilika
0.5 st gul lök

Äppeltzatziki:

2 st äpplen
2 dl matlagningsyoghurt
3 msk rårörda lingon
2.5 tsk curry

Ugn:

Det här behövs:

Gör så här

1
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjöl i omgångar, saffran och pressad vitlök. Arbeta samman till en smidig deg.

2
Koka linserna i buljongen enligt förpackningens anvisningar. Finhacka tomaterna. Skala och finhacka löken.

3
Blanda samman linserna med tomater och lök. Smaka av.

4
Kavla ut potatisdegen till en avlång kaka. Fördela linsröran över den, men inte ända ut i kanten. Strö över hackad basilika och rulla samman till en rulle. Lägg den i en smord avlång brödform som rymmer ca 1 1/2 liter.

5
Täck med aluminiumfolie och baka rullen i vattenbad mitt i ugnen ca 45 minuter.

6
Kärna ur och grovriv äpplena till tzatzikin. Rör ner dem i yoghurten tillsammans med lingonen. Smaka av med curry.