Du behöver
- 400 g potatis
- 400 g morötter
- 150 g brysselkål
- 2 dl grädde
- 3 st ägg
- 1 st vitlöksklyfta
- salt svartpeppar
- 2 tsk potatismjöl
Det här behövs för ca 15 skivor:
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen tunt. Skala och riv morötterna grovt.
2
Låt potatisen koka i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll bort vattnet och ånga potatisen.
3
Lägg morötter, grädde och pressad vitlök i en kastrull. Koka samman några min.
4
Förväll brysselkålen och häll bort vattnet.
5
Smörj en avlång, ca 1 1/2 liters form. Täck bottnen med bakplåtspapper. Smörj det lätt.
6
Vispa upp äggen lätt. Vänd försiktigt ner potatis, morotsblandningen, brysselkål, salt, peppar och potatismjöl.
7
Häll blandningen i formen. Täck med aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 min.
8
Låt patén svalna lite i sin form innan den stjälps upp. Dra bort bakplåtspappret och låt patén kallna. Skär den i skivor och bjud gurksås till.