Du behöver
- 1 st hummer djupfryst
- 75 g champinjoner färska
- 1 msk smör
- 0.75 msk vetemjöl
- 1.5 dl grädde
- 1 st äggula
- 1 msk konjak
- 2 msk riven ost
Ugn: 250°
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Tina hummern enligt förpackningens anvisningar. Dela hummern genom att sätta en kraftig knivspets strax bakom ögonen och skär framåt. Vänd hummern och skär mot stjärten så att det blir två halvor.
2
Bryt loss kloleden. Knäck skalet och ta ut köttet. Ta bort den hinnartade magsäcken som sitter strax bakom huvudet. Ta också bort den svarta tarmen. Ta ur köttet och dela allt hummerkött i mindre bitar. Lägg hummerskalet upp och ner.
3
Ansa svampen och skiva den. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in.
4
Fräs 1 msk matfett tillsammans med mjölet utan att det får färg. Späd med grädden och låt stuvningen koka på svag värme under lock ca 5 minuter under omrörning.
5
Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulan. Smaka av med konjak, salt och peppar. Rör ner svamp och hummerkött.
6
Lägg skalhalvorna i eldfast form. Fördela fyllningen i dem. Strö över ost. Så här långt går det bra att förbereda.
7
Gratinera mitt i ugnen ca 8-10 minuter eller tills de har fin färg. Servera genast, gärna tillsammans med rostat bröd.