10 mest lästa artiklarna på Hemmets Journal 2022 – har du läst alla?

Gripande livsöden, stora kändisintervjuer och osannolika familjehistorier. Här har vi samlat de mest lästa artiklarna på hemmetsjournal.se 2022. Hur många har du läst?

1. Ann Zacharias om Ted Gärdestad: ”Han fick aldrig den vård han borde ha fått”

Foto: Thomas Carlgren

Hon har försörjt sig själv sedan 13-årsåldern, gjort internationell karriär som fotomodell och skådespelare, levt med två legender inom svenskt musikliv och uppfostrat fyra barn. Ann Zacharias berättar här om sitt stormiga liv.

Läs artikeln här.

2. Jonas & Petra Björkman: ”Barnens diagnoser har berikat våra liv så mycket”

Foto: Frida Funemyr

I många år turnerade Jonas Björkman världen runt som tennisproffs. Med på hela resan var hustrun Petra och så småningom även parets barn. Det var ett intensivt liv och extra tufft eftersom båda barnen har neuropsykiatriska diagnoser – något som har präglat parets liv men också gjort dem mer sammansvetsade.

Läs artikeln här.

3. Fråga Vibeke: Ska jag flytta ihop med min bråkige pojkvän?

Illustration: Karen Borch

Hemmets Journals relationsexpert är ständigt populär. Hennes svar till läsaren Anna engagerade en mängd läsare som hörde av sig med råd och åsikter i våra sociala medier.

Läs artikeln här.

4. Till sist fick Birgitta veta familjens hemlighet: ”Farfar såldes på auktion – av sin egen far”

Foto: Peter Cohn

När Birgitta Kullings far gick bort fick hon överta den släktkrönika som pappan arbetat på. Där avslöjades äntligen älskade farfar Gustavs hemlighet. Hela livet hade Birgitta anat att det fanns något som det inte talades högt om.

Läs artikeln här.

5. Fyrbarnsföräldrarna fick trillingar: ”Hade inte velat vara utan dem”

Foto: Kristina Wirén

Sofia och Sebastian har alltid velat ha många barn, så när Sofia blev gravid för femte gången var det helt okej. Vad de inte hade förväntat sig var att det låg tre barn i magen! 

Läs artikeln här.

6. Peter Settman: ”Jag är otroligt orädd – det värsta har ju redan hänt”

Foto: Frida Funemyr

Den folkkäre programledaren Peter Settman beskriver sig själv som ett typiskt ensambarn: van att stå i centrum och med stort självförtroende. Men oräddheten bottnar även i en förlust han gick igenom tidigt i livet.

Läs artikeln här.

7. Suzanne Axell om sin uppväxt: ”Jag fick ta konsekvenserna av pappas svek”

Foto: Frida Funemyr

Redan som barn fick Suzanne lära sig att jobba hårt för att lyckas. Pappan lämnade hennes mamma och de tre döttrarna när Suzanne endast var 8 år. Ett stort ansvar lades på Suzanne och hon beskriver hur hårt hennes mamma fick slita för att få pengarna att räcka till för sina barn som ensamstående.

Läs artikeln här.

8. Ragnhild och Bert-Inge möttes på tågluff 1972: ”Vi var ett par från första kyssen”

Foto: Stefan Lindblom

Ragnhild och Bert-Inge var bland de första svenska ungdomarna som tågluffade i Europa när Interrailkortet kom för 50 år sedan. Den resan blev också starten för deras stora kärlek.

Läs artikeln här.

9. Kickie fick veta sanningen efter 55 år: ”Jussi Björling var min pappa”

Foto: Carolina Byrmo

För Kickie Ekman var han bara “farbror Jussi”, en snäll man som hennes pappa kände. Men det hon inte visste var att hon i själva verket var Jussi Björlings dotter. Hon hade adopterats bort i späd ålder för att dölja operastjärnans snedsprång.

Läs artikeln här.

10. Marcus blev både morfar och tvillingpappa – inom loppet av tre månader

Foto: Mikael Svensson

När Marcus 19-åriga dotter Julia berättade att hon var gravid kändes livet lite orättvist för honom. Han och hans fru Kamilla hade i flera år försökt skaffa barn. Men snart visade det sig att även Kamilla var gravid och det skulle bli dubbel lycka på mer än ett sätt för Marcus …

Läs artikeln här.

Scroll to Top