Restips

Restips: Flandern i Belgien – från fries till fruktöl

Flandern är det område i Europa som har flest Michelin­stjärnor per invånare. Den klassiska ­gatumaten går inte heller av för hackor – och ­den speciella ölkulturen finns på Unescos världsarvslista. Icakurirens reporter guidar till sina favoriter.

Sörmlands häftigaste B&B: ”Hönshuset byggdes om av ren lust”

Det började med en jobbig separation och en gammal lada som var full av fukt och bråte. Att rensa, snickra och måla blev Lina Nydahls terapi, och nu har hon skapat Trosas – kanske rentav Sveriges – lyxigaste vindskydd. Ett vackert och enkelt bed & breakfast längs Sörmlandsleden utanför Trosa.

Jens och Elke flyttade från Tyskland – idag bor de med alpackor

När tyska paret Elke och Jens träffades för tio år sedan föddes drömmen om att lämna stressen i hemlandet för ett lugnare liv i Sverige. Nu bor de på en gård utanför Säffle, med fem alpackor och tre hundar. Hit kommer folk från hela världen för att bo i en typisk svensk stuga, hänga med gulliga djur och njuta av naturen.

Njut av vackra Blekinge – 5 sommarpärlor att besöka

Rosa prakt omgärdad av palmer, lavendelhäckar och vackra blomsterrabatter. Magiska Hoby Kulle herrgård är ett av södra Sveriges finaste pensionat. Besök herrgården i sommar och flera andra utflyktsmål som Blekinge har att erbjuda.

Res i Europa med tåg: Så planerar du resan

Har du alltid velat prova på att tågluffa men vet inte riktigt hur du ska planera en sådan resa? Här får du bra tips på resmål, hotell och sevärdheter som är värda att spana in!

Våga välja tåget nästa gång du reser – det går som på räls

Somna i Sverige och vakna i Tyskland. Icakurirens resereporter Anna Wahlgren har gjort en minitågluff: Stockholm – Berlin – Hamburg – Stockholm. På mindre än en vecka fick hon uppleva både tågromantik och nostalgi från tonårens tågluffar. Häng med på resan!

Scroll to Top