Restips

 • Träning och avkoppling i naturen: ”Camp Järvsö passar alla”

  Inled dagen med yoga eller stavgång, och avsluta med vedeldad bastu och ett dopp i sjön. Häng med Icakurirens reporter Anna Wahlgren på en hälsoresa till Hälsingland – här är träningen all inclusive.

 • Restips: Vintermys i Grövelsjön

  Spänn fast skidorna och upplev det charmigaste av svenska fjällvärlden. Grövelsjön är ett skidparadis omgivet av nationalparker och naturreservat. Terrängen är snäll, perfekt för såväl barn som vuxna nybörjare.

 • Res till Sveriges vackraste by Klövsjö

  Icakurirens reporter Anna Wahlgren älskar vinter och skidåkning! Hon skippar gärna liftköerna på de större orterna och styr skidorna mot de ­mindre, men desto mer personliga, skidbyarna. Klövsjö är ett av favoritresmålen!

 • Orsa Grönklitt – restips till vintersemestern

  Icakurirens reporter Anna Wahlgren älskar vinter och skidåkning! Hon skippar gärna liftköerna på de större orterna och styr skidorna mot de ­mindre, men desto mer personliga, skidbyarna. Orsa Grönklitt är ett av hennes favoritresmål.

 • Restips: Kryssa genom Moseldalen

  Att kryssa på Moselfloden är att stillsamt resa genom såväl europeisk historia som den vackraste av natur. Sevärdheter och städer avlöser varandra. Men det är livet ombord som Icakurirens resereporter gillar bäst. Maten, sällskapet och utsikten utgör en lyckad mix för en variationsrik Europasemester.

 • Restips: Flandern i Belgien – från fries till fruktöl

  Flandern är det område i Europa som har flest Michelin­stjärnor per invånare. Den klassiska ­gatumaten går inte heller av för hackor – och ­den speciella ölkulturen finns på Unescos världsarvslista. Icakurirens reporter guidar till sina favoriter.

 • Sörmlands häftigaste B&B: ”Hönshuset byggdes om av ren lust”

  Det började med en jobbig separation och en gammal lada som var full av fukt och bråte. Att rensa, snickra och måla blev Lina Nydahls terapi, och nu har hon skapat Trosas – kanske rentav Sveriges – lyxigaste vindskydd. Ett vackert och enkelt bed & breakfast längs Sörmlandsleden utanför Trosa.

 • Arne checkade in hos Birgittasystrarna: Tre veckor i kloster – Gud så skönt!

  Lugn och ro. Frid i sinnet.
  Och en makalöst generös all-inclusive. Icakurirens reporter gick i kloster, och fick en av sitt livs bästa semestrar.

 • Ljudet av ­hovar och trumpeter lockar turister världen över till vaktparaden i Stockholm

  Vaktparaden i Stockholm är en turistattraktion för besökare från världens alla hörn. Många vill se ryttarna i sina blå uniformer med blänkande hjälmar, och de stiliga hästarna i strama led. Men när paraden var nedläggningshotad klev några entusiaster in – och räddade traditionen.

 • Gör ett stopp i Långserud – ett naturskönt smultronställe

  I den sydvästra delen av Värmland, i Säffle kommun, hittar man det natursköna lilla samhället Långserud. Likt ett pärlband längs E18 ligger de trivsamma utflyktsmålen. Här är vår guide till detta värmländska smultronställe.

 • Jens och Elke flyttade från Tyskland – idag bor de med alpackor

  När tyska paret Elke och Jens träffades för tio år sedan föddes drömmen om att lämna stressen i hemlandet för ett lugnare liv i Sverige. Nu bor de på en gård utanför Säffle, med fem alpackor och tre hundar. Hit kommer folk från hela världen för att bo i en typisk svensk stuga, hänga med gulliga djur och njuta av naturen.

 • Guide till Skandinaviens rosenträdgårdar: 10 blomstrande utflyktsmål

  Röda, vita, rosa i alla tänkbara nyanser. Drömmer du om prunkande rosenträdgårdar så hittar du några av Skandinaviens bästa besöksmål i
  vår guide. Många sorter blommar från juni ända tills sommaren är över.

Scroll to Top