Act Svenska kyrkan

 • Annons

  Damaris giftes bort som barn – här är hennes berättelse

  Hon är bara ett barn. Ett barn som gift sig och nu bär sitt eget barn i en sjal på ryggen. Ensam. Men trots det hon blivit utsatt för så sitter Damaris inne på en kraft, med målet att förändra sitt liv, sitt samhälle och på sikt även vår gemensamma värld.

 • Annons

  Lucia stod upp för sina rättigheter – alla flickor har rätt till ett värdigt liv

  Legenden om Lucia berättar om en flicka som vägrade bli bortgift. Än idag kämpar många flickor mot traditioner som fråntar dem deras rättigheter – gamla traditioner som det är hög tid att bryta. Och du kan vara med och bidra till det.

 • Annons

  Möten för en hoppfull framtid – som du kan bidra till

  ANNONS: Vi lever i en orolig värld, men också en utvecklande och hoppfull. Över hela världen finns lokala projekt som arbetar för en bättre värld. Ett sådant finns i Indien med mål om en ljusare
  framtid för både människorna och samhället. Och du kan
  bidra till projekt som dessa i framtiden genom ditt testamente.

 • Annons

  I 44 år har Padre Melo kämpat för mänskliga rättigheter – trots dödshot

  ANNONS: Hur orkar man fortsätta kämpa för det man tror på, trots dödshot? Padre Melo bor i Honduras och för en kamp för människors rätt till försörjning och mänskliga rättigheter – en kamp han fortsätter föra tack vare den kärlek han får tillbaka.

 • Annons

  Nadiwa öppnar sitt hem för fler barn – trots att hon har det tufft själv

  ANNONS: Nadiwa har bott i Kakuma flyktingläger i östra Afrika i tolv år. Hoppet om att komma därifrån har börjat falna, men inte livsglöden. Tack vare att hon fått stöd av Act Svenska kyrkan att starta en mataffär kan hon idag försörja sig själv, sina barn – och den föräldralösa pojken Muhammad.

 • Annons

  Behåll goda traditioner – men bryt de skadliga med kunskap

  ANNONS: Vi närmar oss jul, en tid full av traditioner och mysiga stunder tillsammans med familjen. Traditioner är ofta positiva och skapar trygga ramar i våra liv. Men samtidigt finns andra typer av traditioner och sedvänjor som är skadliga.

Scroll to Top