Favorit i repris! Res med oss till Island

Följ med till eldens och isens ö. Vi möts av ett kargt landskap, magnifika vattenfall, varma källor, glaciärer och snöklädda bergstoppar. Precis som när ­vikingarna först steg i land på denna ö för över 1100 år sedan. Följ med på vårt äventyr!

Följ med till eldens och isens ö. Vi möts av ett kargt landskap, magnifika vattenfall, varma källor, glaciärer och snöklädda bergstoppar. Precis som när ­vikingarna först steg i land på denna ö för över 1100 år sedan. Följ med på vårt äventyr!

Följ med Icakuriren till Island 25-30 april 2024!

Följ med på en innehållsrik rundresa kring södra och västra Island där vi bjuds på stora naturupplevelser i vårgrönska. I de vulkaniska områdena på ön hittar man de varma källorna som upphettas djupt ner i jorden genom kontakt med magman. Förutom att bada i de varma källorna så används det varma vattnet till att värma upp bostäder och växthus. Gården Fridheimar bjuder in oss till ett besök i växthuset och vi får både smaka på tomater och besöka gårdens stall och lära oss mer om islandshästen. Under en dag får du dessutom stifta bekantskap med huvudstaden Reykjavik där du får möjlighet att på egen hand upptäcka stadens stora utbud av konst, kultur, muséer, caféer och restauranger.  

Njut av ett dopp i det varma och mineralrika vattnet vid Sky Lagen.

Vår kunniga lokalguide bjuder på sina rika kunskaper om såväl isländsk historia som dess nutid och med oss har vi även en representant från Icakuriren. Välkommen att följa med! 

Dag 1 Sky Lagoon och välkomstmiddag

Flyg avgår från Arlanda och Kastrup till flygplatsen Keflavik. Där välkomnas vi av vår isländske lokalguide, som talar svenska. Vi inleder resan med ett bad i det varma och mineralrika vattnet i Sky Lagoon. Framme vid Hotel
Örk som ligger i växthusbyn Hveragerdi får du tid att packa upp och om du vill kan du ta ett dopp i hotellets pool. Därefter intar vi resans första gemensamma middag och lär känna varandra lite mer.

Dag 2 Mäktiga upplevelser i sagolandskap

Första dagsutflykten går österut från Selfoss via sydkustens bördiga jordbruksmark nedanför de skimrande glaciärerna Eyjafjalla och Myrdalsjökull. Vattenfallen Skogarfoss och Seljalandsfoss kastar sig utför stupen likt vita draperier. En avstickare till glaciärtungan Sólheimajökull ger oss tillfälle att se och förstå de enorma krafter som formar isblocken under den långsamma men målmedvetna framfarten mot låglandet. Vi rör oss i områden kring Fljotshlid och Hlidarendi, skådeplats för den dramatiska Njals saga från 1100-talet. På kvällen gemensam middag på hotellet.

Att se Island med dess fascinerande gejsrar är som att uppleva jordens skapelse.

Dag 3 Islands mest kända sevärdheter

Vi börjar med att åka mot det ”gyllene” vattenfallet Gullfoss. På vägen gör vi ett stopp vid Skáholt där det har funnits biskopssäte sedan 1000-talet. Om tiden passar så kommer vi även att passera Fridheimar som har en tomatodling och islandshästar där vi gör ett kortare stopp. Dagen fortsätter med jordvärmeområdet Geysir. Resan går sedan vidare mot nationalparken Thingvellir. Vi åker därefter norrut genom höglandspasset Kaldidalur med Islands näst största glaciär Langjökull på vår högra sida. Vi kommer sedan ner till Husafell och ser de otroligt vackra vattenfallen Hraunfossar, där vattnet kommer ut från lavafälten. På kvällen checkar vi in på Fosshotel Reykholt och äter gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Fiskebyar och fågelliv 

Vi börjar dagen med ett besök i Landnamssetrid i Borgarnes, ett historiskt museum som visar islänningarna och delar av deras historia. Dagen bjuder även på rundresa runt Snaefellsjökull-glaciären, som är världskänd för sina magiska kraftlinjer och där ”Resan till jordens medelpunkt” av Jules Verne äger rum. Vi gör många stopp längs vägen, upplever natursevärdheter och besöker fiskebyar. Vi vandrar längs kusten en liten bit mellan Hellnar och Arnarstapi och beundrar fågellivet. På norrsidan avslutar vi i Stykkisholmur, en av de äldsta handelsplatserna i landet. Här checkar vi in på Fosshotel Stykkisholmur och äter en gemensam middag.

Av de cirka 350 000 invånarna på Island bor två tredjedelar i huvudstaden Reykjavik.

Dag 5 Reykjavik med stadsrundtur och fri tid

Idag åker vi mot Reykjavik. Väl framme blir det en kort stadsrundtur och därefter checkar vi in på vårt hotell Fosshotel Raudare för natten. Resten av dagen är fri för egna upptäckter i Reykjavik. Middag på egen hand.

Dag 6 Dags att resa hem

Efter enklare frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss till flygplatsen och tar fantastiska minnen av Island med oss hem.

Resfakta

Avresa 25 april 2024

Hemresa 30 april 2024

Pris 17 900 kr per person i delat dubbelrum. 

Tillägg

  • Enkelrumstillägg 3 995 kr per person.
  • Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.
  • l Flygresa t/r Arlanda alt Köpenhamn–Keflavik, inkl. flygskatter. 
  • l 5 nätter i delat dubbelrum på 3-4-stjärniga hotell med dusch/wc. 
  • l Välkomsttransfer från flygplatsen till hotellet, via 
  • Sky Lagoon. 
  • lRundresa med svensktalande lokalguide, enligt program. 
  • l Måltider: Fyra middagar. Frukostbuffé dag 1, 2, 3 och 4. Enklare frukost dag 6.  
  • l Stadsrundtur i Reykjavik.

Sagt av tidigare resenärer: “Trevliga reskamrater och kunnig guide!”, “Häftiga naturupplevelser och god mat!”, “Fin vandring vid kusten!” 

Boka

Ring: Vulkanresor, 08–612 43 70

Mejla: info@vulkanresor.se

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top