Du behöver
- 1 dl olivolja
- 3 dl vatten
- 50 g jäst
- 1 tsk salt
- 4 dl grahamsmjöl
- 5 dl vetemjöl
- 400 g blandfärs
- 1 msk olivolja
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- Olivolja till stekning
- 800 g körsbärstomater, färska eller från burk
- 3 msk balsamvinäger
- 2 msk hackad färsk basilika
- 1 tsk socker
- Salt, peppar
- Körsbärstomater
- Pesto
- Peperoni
- Oliver
- Inlagd chili
- Majs
- Paprikapulver
- Rödlök
- Riven mozzarellaost
- 225°
Fyllning
Tomatsås (ca 6 dl)
Topping
Ugn
Gör så här
Blanda vatten och olja, låt stå tills det blir ljummet.
Tillsätt jäst, salt och mjöl. Knåda till en smidig deg.
Täck över och låt jäsa i ca 30 minuter.
Finhacka lök och vitlök, fräs mjuka i olivolja i ca 5 minuter.
Tillsätt tomater, balsamvinäger, basilika, socker, salt och peppar och låt sjuda till en tjock sås.
Mixa eventuellt såsen slät med stavmixer. Smaka av med socker, salt och peppar.
Stek färsen med olja i en het stekpanna. Tillsätt tomatsås. Sjud till en tjock sås i ca 10 minuter.
Dela pizzadegen i 8 bitar på mjölat bakbord. Forma små pizzabottnar med händerna eller använd en kavel.
Bred på köttfärssåsen. Toppa med valfria tillbehör och mozzarella.
Grädda i ugn i 10–15 minuter.