Lättsötad kladdkaka med ­valnötter

En riktigt kladdig kaka med valnötter. Extra god serverad lite ljummen.


8 bitar

Du behöver

  • 2 ägg
  • 1 avokado, 100 g
  • 1 dl mandelmjöl
  • 4 msk fibersirap
  • 4 msk kokos
  • 4 msk kakao
  • 4 msk vatten
  • ½ dl sukrin
  • 2 msk rapsolja
  • 50 g valnötter, grovhackade
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Ugn
  • 175°

Gör så här

1

Mixa ägg och ­avokado till en slät smet. Rör i mandelmjöl, fibersirap, kokos, ­kakao, vatten, sukrin och olja.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 20 cm i diameter, och smörj formen.

3

Häll i smeten och strö över nötter. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter.

4

Servera kakan ljummen med vispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top