Glutenfria cookies med mandel

Spröda cookies med mandel och mörk choklad.


40 stycken

Du behöver

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 ½ dl rörsocker
  • 1 äggula
  • 2 ¼ dl rena havregryn
  • 150 g rismjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g mandel
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • Ugn
  • 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt äggulan och vispa till en jämn smet.

2

Blanda i havregryn, rismjöl, bikarbonat och vaniljsocker.

3

Grovhacka mandeln och rör i tillsammans med chokladen. Låt vila i kylen i 30 minuter.

4

Rulla degen till 40 bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top