Fritera lagom
Om du lägger i för mycket i frityroljan på en gång sjunker oljans temperatur, och paneringen blir inte lika krispig.
Du behöver
- 800 g tinad bläckfisk, ringar eller små rör skurna i ringar
- 2 dl mjölk
- 1 msk sriracha eller annan stark chilisås
- 3 dl majsmjöl
- 1 tsk salt
- Rapsolja för fritering Kaprismajonnäs
- 2 dl god majonnäs
- 2 msk kapris
- 1 msk hackad persilja Servering
- Klyftpotatis
Gör så här
Kaprismajonnäs: Blanda majonnäs, kapris och persilja och ställ såsen i kylskåpet.
Rör ihop mjölk och srirachasås i en liten skål. Blanda majsmjöl och salt i en djup tallrik. Doppa först bläckfiskringarna i mjölkblandningen och vänd dem sedan i majsmjölet.
Häll olja i en djup stekpanna eller kastrull så att det når cirka 4 cm upp på kanten. Värm oljan – testa temperaturen genom att doppa änden av en tändsticka i oljan; om det bubblar runt den är oljan varm.
Fritera bläckfisken i omgångar. Fritera varje omgång i cirka 2 minuter tills de är gyllene. Ta upp bläckfisken med en hålslev och lägg den på ett galler med tidningspapper eller hushållspapper under för att rinna av.
Servera bläckfisken med klyftpotatis och kaprismajonnäs.