Du behöver
-
Currysås
- 1 lök, hackad
- 2–3 vitlöksklyftor, hackade
- 1 morot, riven
- ½ äpple, rivet
- Olja till stekning
- 2 msk currypulver
- 1 tsk malen gurkmeja
- 1 burk kokosmjölk Kyckling
- 4 kycklingfiléer
- 3 dl vetemjöl
- 2 ägg, vispade
- 3 dl panko ströbröd
- Rikligt med olja till stekning
- 3 dl skalade edamamebönor Servering
- Kokt ris
- Lite spetskål (gärna röd)
- Inlagd ingefära
- Rostade sesamfrön
- Strimlad salladslök
Gör så här
Currysås: Fräs lök, vitlök, morot och äpple i lite olja i en varm kastrull. De ska inte få färg, bara mjukna något. Tillsätt curry och gurkmeja, och låt det fräsa med kort.
Häll i kokosmjölken och låt såsen sjuda under lock i 5–10 minuter. Mixa såsen slät och smaka av.
Kyckling: Banka ut kycklingfiléerna lätt och vänd dem i mjöl, sen ägg och sen panko-ströbröd. Stek dem gyllene och genomstekta i olja i en varm stekpanna. Krydda med salt.
Häll kokande vatten över edamamebönorna och låt dem dra kort. Häll av vattnet.
Lägg upp kokt ris i stora skålar eller djupa tallrikar. Toppa med skivor av krispig kyckling, currysås, edamamebönor, strimlad kål, inlagd ingefära, ett stänk sesamfrön och salladslök. Servera genast.