Katsukyckling med currysås

Chicken katsu är en japansk klassiker, där ”katsu” refererar till paneringen med panko. Kycklingen serveras vackert i en skål med kokt ris med goda tillbehör.


4 portioner

Du behöver

    Currysås
  • 1 lök, hackad
  • 2–3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 morot, riven
  • ½ äpple, rivet
  • Olja till stekning
  • 2 msk currypulver
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 burk kokosmjölk
  • Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ägg, vispade
  • 3 dl panko ströbröd
  • Rikligt med olja till stekning
  • 3 dl skalade edamamebönor
  • Servering
  • Kokt ris
  • Lite spetskål (gärna röd)
  • Inlagd ingefära
  • Rostade sesamfrön
  • Strimlad salladslök

Gör så här

1

Currysås: Fräs lök, vitlök, morot och äpple i lite olja i en varm kastrull. De ska inte få färg, bara mjukna något. Tillsätt curry och gurkmeja, och låt det fräsa med kort.

2

Häll i kokosmjölken och låt såsen sjuda under lock i 5–10 minuter. Mixa såsen slät och smaka av.

3

Kyckling: Banka ut kycklingfiléerna lätt och vänd dem i mjöl, sen ägg och sen panko-ströbröd. Stek dem gyllene och genomstekta i olja i en varm stekpanna. Krydda med salt.

4

Häll kokande vatten över edamamebönorna och låt dem dra kort. Häll av vattnet.

5

Lägg upp kokt ris i stora skålar eller djupa tallrikar. Toppa med skivor av krispig kyckling, currysås, edamamebönor, strimlad kål, inlagd ingefära, ett stänk sesamfrön och salladslök. Servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top