Du behöver
- 200 g färska lasagneplattor
- 1 paket mozzarella Squash- och linssås
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- Olivolja eller rapsolja att steka i
- 2 paket à 400 g krossade tomater
- ¾ dl torkade belugalinser
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 tsk torkad oregano
- 2 tsk torkad basilika
- 2 msk tomatpuré
- 2 ½ dl kallt vatten
- ½ tsk salt
- 300 g squash
- 1 röd paprika Ostsås
- 4 dl crème fraiche
- 2 dl lagrad ost, tex cheddar Garnering
- Rucola Vitkålssallad
- 200 g vitkål
- 1/2 dl rapsolja
- 1 dl riven parmesanost
- 1/2 dl finhackad dill
- Salt
Gör så här
Squash- och linssås: Hacka löken och riv eller pressa vitlöken. Fräs all lök i olja i en stekpanna, löken ska bli mjuk och glansig. Lägg över löken i en 3-litersgryta.
Tillsätt krossade tomater, belugalinser, buljongtärning, oregano, basilika, tomatpuré, vatten och salt. Låt såsen koka tills linserna är mjuka, 30–35 minuter. Rör då och då.
Skär under tiden squashen i skivor och paprikan i bitar, skär squashskivorna i halvmånar. Stek grönsakerna i olja i omgångar, de ska få lite färg.
Lägg över det stekta i såsen allteftersom. Låt lins- och squashsåsen småkoka i 5 minuter.
Ostsås: Blanda crème fraiche och ost i en bunke. Varva lins- och squashsås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnsfast form.
Riv mozzarellan grovt på ett rivjärn. Strö mozzarellan ovanpå lasagnen. Gratinera lasagnen i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Lasagneplattorna ska vara mjuka.
Skär 200 g vitkål i tunna strimlor. Lägg kålen i en bunke och massera den ordentligt för hand. Rör sedan ner 1/2 dl rapsolja, 1 dl riven parmesan-ost, 1/2 dl finhackad dill och lite salt. Servera salladen till lasagnen.