Du behöver
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 morot
- 75 g rotselleri
- Olivolja att steka i
- 400 g salsiccia
- 600 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 2 lagerblad
- 1 tsk finhackad färsk rosmarin
- Salt Servering
- Spagetti
- Finhackad bladpersilja
- Riven parmesan
Gör så här
Hacka löken och riv eller pressa vitlöken. Skala och riv morot och rotselleri grovt på ett rivjärn.
Stek all lök i olivolja i en stekpanna, löken ska bli mjuk och glansig. Lägg över den i en gryta. Stek morot och rotselleri i olivolja i samma stekpanna, rotfrukterna ska bli lite mjuka. Lägg över dem i grytan.
Skär en skåra i salsiccian och ta ur innehållet. Stek salsiccian i olivolja, hälften åt gången, i stekpannan. Lägg över salsiccian i grytan.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och lagerblad. Låt pastasåsen småputtra i 15 minuter, rör då och då. Smaka av med rosmarin och salt.
Servera med kokt spagetti, bladpersilja och riven parmesan.