Pasta med salsicciasås

Salsiccian ger pastasåsen en ny och spännande smak. Rotselleri, morot och rosmarin bidrar med mustighet.


4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 75 g rotselleri
  • Olivolja att steka i
  • 400 g salsiccia
  • 600 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk finhackad färsk rosmarin
  • Salt
  • Servering
  • Spagetti
  • Finhackad bladpersilja
  • Riven parmesan

Gör så här

1

Hacka löken och riv eller pressa vitlöken. Skala och riv morot och rotselleri grovt på ett rivjärn.

2

Stek all lök i olivolja i en stekpanna, löken ska bli mjuk och glansig. Lägg över den i en gryta. Stek morot och rotselleri i olivolja i samma stekpanna, rotfrukterna ska bli lite mjuka. Lägg över dem i grytan.

3

Skär en skåra i salsiccian och ta ur innehållet. Stek salsiccian i olivolja, hälften åt gången, i stekpannan. Lägg över salsiccian i grytan.

4

Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och lagerblad. Låt pastasåsen småputtra i 15 minuter, rör då och då. Smaka av med rosmarin och salt.

5

Servera med kokt spagetti, bladpersilja och riven parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top