Du behöver
- 3 gula lökar
- 150 g champinjoner
- 500 g lövbiff
- Smör- och rapsolja eller smör att steka i
- Salt och peppar
- ½ dl kallt vatten
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk japansk soja, t ex Kikkoman
- 1 msk dijonsenap
- ½ msk balsamvinäger Servering
- Kokt potatis
- Stekt broccoli
- Svartvinbärsgelé Garnering
- Finhackad bladpersilja
Gör så här
Skala och dela lökarna på mitten och skär dem i tunna skivor. Skär champinjonerna i tjocka skivor och lövbiffen i ganska breda strimlor.
Stek löken i smör- och rapsolja eller smör i en stekpanna, stek i omgångar. Löken ska bli mjuk och få lite färg. Lägg åt sidan.
Stek champinjonerna i samma stekpanna, de ska få färg. Lägg åt sidan. Stek lövbiffen på hög temperatur i omgångar. Salta och peppra och lägg köttet åt sidan.
Tillsätt vattnet till stekpannan och vispa ur den med en visp. Sila skyn och häll upp den i en kopp.
Tillsätt skyn, grädde, japansk soja, dijonsenap och balsamvinäger till stekpannan och låt det koka ihop i någon minut. Rör ner hälften av löken, alla champinjoner och all lövbiff.
Låt grytan bli ordentligt varm. Smaka av med salt. Lägg resten av löken ovanpå lövbiffsgrytan.
Servera med kokt potatis, stekt broccoli och svartvinbärsgelé.
Garnera med bladpersilja.