Mangomuffins med kokos

Mango och kokos gör muffinsen riktigt saftiga.

Tillagningstid: 20 minuter | Extra tid: 20 minuter i ugn
9 stycken

Tips inför bakningen!

  • Färdigskalad och tärnad mango hittar du i frysdisken.
  • Vi har använt cupcakeformar, med mindre formar blir det förstås fler muffins.

Du behöver

  • 2 ägg
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl brun farin strö
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kokos
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • ½ dl smör- och rapsolja
  • ¾ dl filmjölk
  • 100 g mango, färsk eller fryst
  • Kokos

Gör så här

1

Vispa ägg, socker och brun farin i en bunke med en elvisp. Vispa i några minuter så att det blir pösigt.

2

Blanda vetemjöl, kokos, bakpulver och salt i en annan bunke.

3

Rör ner mjölblandningen, smör- och rapsolja och filmjölk i smeten.

4

Ställ pappersformar i en muffinsplåt, eller använd dubbla muffinsformar. Fyll varje form till 2/3 med smet.

5

Skär mangon i små tärningar och strö dem ovanpå muffinsarna. Strö på lite kokos.

6

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 15-20 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top