Du behöver
- 100 g rumstempererat smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl brun farin strö
- 1 ägg
- 2 dl Semper glutenfri fin mix
- 5 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ dl kakao
- 2 krm salt
- 25 g chokladknappar Garnering
- 75 g mörk choklad
Gör så här
Lägg smör, socker och brun farin i en bunke. Kör till smulor med en elvisp. Tillsätt ägget och kör elvispen en stund till.
Tillsätt glutenfri mix, mandelmjöl, bakpulver, kakao och salt och blanda till en deg. Avsluta med att röra ner chokladknapparna.
Platta ut degen på en bit plastfolie. Täck med plastfolie och lägg i kylen i 40 minuter.
Gör kulor av degen och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Platta till kulorna med handen.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Låt svalna på plåten.
Garnering: Lägg chokladen i en 2-liters plastpåse. Koka upp lite vatten i en kastrull, lägg i påsen så att chokladen smälter. Klipp upp ett litet hål i ett av hörnen och spritsa chokladen över kakorna. Låt svalna.