Glutenfria kakor med choklad

Glutenfria fikafavoriter! Försvinnande goda chokladcookies som görs på brun farin, mandelmjöl och kakao.

Tillagningstid: 20 minuter | Extra tid: 40 minuter i kyl + 10 minuter i ugn
35 stycken

Du behöver

  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl brun farin strö
  • 1 ägg
  • 2 dl Semper glutenfri fin mix
  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl kakao
  • 2 krm salt
  • 25 g chokladknappar
  • Garnering
  • 75 g mörk choklad

Gör så här

1

Lägg smör, socker och brun farin i en bunke. Kör till smulor med en elvisp. Tillsätt ägget och kör elvispen en stund till.

2

Tillsätt glutenfri mix, mandelmjöl, bakpulver, kakao och salt och blanda till en deg. Avsluta med att röra ner chokladknapparna.

3

Platta ut degen på en bit plastfolie. Täck med plastfolie och lägg i kylen i 40 minuter.

4

Gör kulor av degen och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Platta till kulorna med handen.

5

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Låt svalna på plåten.

6

Garnering: Lägg chokladen i en 2-liters plastpåse. Koka upp lite vatten i en kastrull, lägg i påsen så att chokladen smälter. Klipp upp ett litet hål i ett av hörnen och spritsa chokladen över kakorna. Låt svalna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top