Köttfärsrulle med dilltsatsiki

Om du gillar fetaost, oliver och lök är den här köttfärsrullen en rätt för dig. Dill gör tsatsikin extra god.


4 portioner

Du behöver

  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl kallt vatten
  • 400 g blandfärs
  • 1 ägg
  • ¾ tsk salt
  • Svartpeppar
  • Smör- och rapsolja eller rapsolja att pensla med
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 dl urkärnade gröna oliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g fetaost eller salladsost
  • Ugnspotatis med citron
  • 1 kg fast potatis, gärna lite mindre
  • Smör- och rapsolja eller rapsolja
  • Saften från ½ pressad citron
  • Salt
  • Tsatsiki
  • ½ gurka
  • Salt
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • ½ dl finhackad dill
  • Salt och peppar
  • Servering
  • Sallad
  • Ugn
  • 225°

Gör så här

1

Ugnspotatis med citron: Tvätta och dela potatisen i halvor. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över smör- och rapsolja och citron och salta. Rosta potatisarna i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

2

Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt det svälla i 10 minuter. Tillsätt blandfärs, ägg, salt och svartpeppar och blanda till en jämn smet.

3

Fyllning: Skala och dela löken i halvor. Skär halvorna i först tunna skivor och sedan en gång till. Hacka oliverna grovt och riv eller pressa vitlöksklyftorna. Smula fetaosten. Blanda allt i en liten skål.

4

Platta ut färsblandningen till en rektangel på en bit plastfolie, färsen ska mäta 20x30 cm. Lägg fyllningen som en sträng längs med ena långsidan och rulla ihop till en rulle.

5

Lägg rullen, med hjälp av plastfolien, i en smord ugnsfast form. Kasta plastfolien, pensla rullen med smör- och rapsolja och stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

6

Tsatsiki: Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Strö lite salt ovanpå och låt gurkan dra i 5 minuter. Krama gurkan så att det mesta av vätskan försvinner. Lägg gurka, turkisk yoghurt, dill, salt och peppar i en skål och blanda. Ställ tsatsikin kallt tills det är dags att äta.

7

Servera köttfärsrullen med potatis, tsatsiki och en sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top