Biffar med gräddig kål

De mustiga biffarna får här gott sällskap av krämig kål med smak av äpple, senap och kummin.


4 portioner

Du behöver

  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök, riven
  • Salt, vitpeppar
  • 2–3 msk smör
  • 1 spetskålhuvud (ca 500 g)
  • 1 gul lök
  • 1 äpple, t ex Ingrid Marie
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • Servering
  • 1 msk finhackad persilja
  • Kokt potatis eller rotfruktsmos

Gör så här

1

Blanda ströbröd med mjölk och låt blandningen svälla i några minuter. Tillsätt fläskfärs och riven lök, krydda med salt och peppar, blanda väl.

2

Forma till biffar. Stek i hälften av smöret ca 3 minuter på varje sida tills de är genomstekta.

3

Skär kålen i grova strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Dela och kärna ur äpplet och skär i klyftor.

4

Hetta upp resten av smöret i en stekpanna. Fräs kålen med löken och äpplet tills allt mjuknat och fått fin färg.

5

Krydda med kummin och tillsätt grädde och senap. Koka samman tills grädden kokat ihop med kålen till en krämig konsistens.

6

Bjud biffarna med kålen, toppa med persilja och servera med potatis eller mos.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top