Du behöver
- ½ dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 500 g fläskfärs
- 1 gul lök, riven
- Salt, vitpeppar
- 2–3 msk smör
- 1 spetskålhuvud (ca 500 g)
- 1 gul lök
- 1 äpple, t ex Ingrid Marie
- 1 tsk hel kummin
- 2 dl grädde
- 1 msk dijonsenap Servering
- 1 msk finhackad persilja
- Kokt potatis eller rotfruktsmos
Gör så här
Blanda ströbröd med mjölk och låt blandningen svälla i några minuter. Tillsätt fläskfärs och riven lök, krydda med salt och peppar, blanda väl.
Forma till biffar. Stek i hälften av smöret ca 3 minuter på varje sida tills de är genomstekta.
Skär kålen i grova strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Dela och kärna ur äpplet och skär i klyftor.
Hetta upp resten av smöret i en stekpanna. Fräs kålen med löken och äpplet tills allt mjuknat och fått fin färg.
Krydda med kummin och tillsätt grädde och senap. Koka samman tills grädden kokat ihop med kålen till en krämig konsistens.
Bjud biffarna med kålen, toppa med persilja och servera med potatis eller mos.