Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- 4 msk olivolja
- Flingsalt och svartpeppar
- ½ rödkål, ca 250 g
- 3 palsternackor
- 2 rödlökar
- 200 g röda druvor Dressing
- 50 g blåmögelost, tex Roquefort
- 2 dl gräddfil
- Salt och svartpeppar
- 2 msk finhackad bladpersilja Servering
- 50 g rostade pumpafrön Ugn
- 200°
Gör så här
Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen med hälften av oljan tills den fått fin färg på båda sidor, krydda med salt och peppar. Sätt åt sidan.
Dela kålen i tunna klyftor. Skala och dela palsternackan i mindre bitar. Skala löken och skär i klyftor och dela druvorna i mindre klasar. Placera allt på en ugnsplåt, tillsätt resten av oljan, blanda runt och krydda med salt och peppar.
Baka av i mitten av ugnen i 15 minuter. Tillsätt kycklingen och låt den steka klart i ca 10 minuter tills den är genomstekt.
Dressing: Smula osten i mindre bitar, blanda med gräddfil och krydda med salt och peppar. Toppa med hackad persilja.
Servering: Skär kycklingen i portionsbitar och fördela ut över plåten. Toppa med rostade pumpafrön och servera tillsammans med dressingen.