Rostad grönkålssallad med dijondressing

I den varma grönkålssalladen samsas krämig fetaost med nötter och en smakrik vinägrett.


4 portioner

Du behöver

  • 200 g grönkål
  • 1 rödlök
  • 150 g fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 50 g pekannötter
  • 50 g tranbär, torkade
  • Dressing
  • ½ citron, pressad saft
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt och svartpeppar
  • Servering
  • Bröd, mathavre eller bulgur

Gör så här

1

Skär bort den hårda stjälken på grönkålsbladen om den är kvar och skär bladen i grova bitar.

2

Skala och skiva löken tunt, dela osten i mindre bitar.

3

Hetta upp olivoljan i en rejäl stekpanna stek kålen i några minuter på medelvärme tills den börjat mjukna och blivit lite frasig, rör då och då.

4

Dra pannan från värmen och blanda ner lök, fetaost, pekannötter och tranbär.

5

Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen och ringla några matskedar över salladen.

6

Servering: Servera resten av dressingen vid sidan av salladen tillsammans med bröd eller gryn som kokt mathavre eller bulgur.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top