Du behöver
- 200 g grönkål
- 1 rödlök
- 150 g fetaost
- 2 msk olivolja
- 50 g pekannötter
- 50 g tranbär, torkade Dressing
- ½ citron, pressad saft
- 2 msk äppelcidervinäger
- 3 msk kallpressad rapsolja
- 1 msk honung, flytande
- 1 msk dijonsenap
- Salt och svartpeppar Servering
- Bröd, mathavre eller bulgur
Gör så här
Skär bort den hårda stjälken på grönkålsbladen om den är kvar och skär bladen i grova bitar.
Skala och skiva löken tunt, dela osten i mindre bitar.
Hetta upp olivoljan i en rejäl stekpanna stek kålen i några minuter på medelvärme tills den börjat mjukna och blivit lite frasig, rör då och då.
Dra pannan från värmen och blanda ner lök, fetaost, pekannötter och tranbär.
Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen och ringla några matskedar över salladen.
Servering: Servera resten av dressingen vid sidan av salladen tillsammans med bröd eller gryn som kokt mathavre eller bulgur.